Doos vol hoop en geduld

Vandaag werd er een bijzonder pakje bezorgd: een doos vol hoop en geduld.

Altijd als de herfst uit de hemel omlaagklettert, bestel ik zo’n doos. Dat is nodig, want  er komen moeilijke tijden aan, voor de tuin. Vandaag stormt het, lange winterdagen staan klaar om de tuin te molesteren met nattigheid en kou. De dagen van geduld en volhouden breken aan. En dan bestel ik die doos met geduld en hoop, bij Vreeken. Ik geloof dat zij ‘m weer kopen bij Pandora BV. Griekenland, maar dat weet ik niet zeker.

De doos bevat bruine schilferende bobbels en wat witte zakjes met grauwe korrels. Het geheel is gestut met lelijke krullen van piepschuim. Hoop is broos en geduld is onooglijk. Daarom doet Vreeken er een plaatje bij.  ‘Let niet op deze vellerige bruine bol,’ zegt dat plaatje. ‘Let liever op deze schitterende kleur, op de sierlijke vorm. Denk aan de geur, de smaak, proef de honing.’ Dat plaatje doet het ‘m. Eigenlijk koop je gewoon dat plaatje.

Beelden zijn belangrijk. Beelden houden je op koers als er verder nog niets te zien is. Beelden maken dingen duidelijk die ongrijpbaar zijn.

Daarom is het zo zinvol om de verbeeldingskracht te trainen. Door kunst, door muziek, door visualisaties, door oude verhalen. Want uit die bruine, vellerige bollen komt dit:

Nog meer inspiratie?

Debora Zachariasse is als schrijver gespecialiseerd in creatief denken en werken met beelden. Zij ontwikkelde Reis naar de Bron, een gezamenlijke visualisatie die je contact met de Bron in je leven weer helemaal opfrist. Een goed contact met de Bron spoelt alle pijn weg en houdt je op je spoor.

Wil je je leven verrijken met sprankel en inspiratie? Meld je dan hier aan.voor de Magische Bongerd Inspiratiemail, met artikelen over Kunst, Tuin, Keuken, Dieren en onze plaats in het Grote Geheel.

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>