Vingerlabyrint

labyrint

Een klein doe-project voor Vermetele Vrijdag
Je hoeft er je stoel niet voor uit: klik op de afbeelding en loop het labyrint met je vinger en je aandacht. Het beste effect krijg je, als je het een paar keer herhaalt en je er even in verliest. Mindless meditation – en toch gebeurt er iets.

Ergens omheen draaien is de snelste weg
Eeuwenoud meditatief gebruik: een labyrint lopen. Het ontspant en brengt evenwicht. Een labyrint brengt je bij de kern van de zaak. Letterlijk, met heel veel omwegen, want dat is de snelste weg. Wanneer je iets van meerdere kanten bekijkt, kom je veel sneller tot de kern dan wanneer je er in een rechte lijn op af dendert. Het is al duizenden jaren bekend, een van die innerlijke-wereld waarheden die ons steeds ontglippen.

Laagje dieper
Als je sneller wilt, moet je geen gas geven en doordenderen, maar een laagje dieper gaan, achter de sluiers van het alledaagse de verbeelding in duiken. En daar helpt zo’n labyrint geweldig bij. Het doet er niet toe of je het nu met je voeten loopt of met je vingers of met je muis, als je aandacht maar meeloopt.

Omgekeerde wereld
Het labyrint brengt ons in de omgekeerde wereld, de geestige wereld, vol humor.  Religie is meestal bloedserieus, als je ergens om lacht heet het spotten. Maar spiritualiteit staat bol van de humor. Neem nu dit labyrint. De vorm doet denken aan de hersenen, 21e eeuwse hersenen. Hoewel de gladde rij-maar-door lijnen wel een beetje kronkelen, kun je het labyrint in en weer uit zonder een spoor achter te laten, zonder ergens op te botsen, zonder in verwarring te raken. Alles is geregeld. Alles is veilig. Als je maar binnen de lijntjes blijft, komt het allemaal goed Рen als je er weer uit bent, is er niets gebeurd.

 

Durf jij het labyrint avontuur aan?

Meld je dan NU aan voor de Gratis¬† training ‘Reis naar de Tempel’

en ontvang een inspirerende Luisterreis cadeau.

 

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>