Over ons

 

Welkom op de blog van De Magische Bongerd.

De Magische Bongerd is het levenskunstproject van Michiel H. van Hoorn en Debora Zachariasse.

IMG_0593

DSC02072

 

 

 

We begonnen op een scharnierpunt in de geschiedenis: 11 september 2001.  Terwijl wij de verhuisdozen in- en uitlaadden stortten de Twin Towers in en vloog de wereld in brand. Daar zaten we dan, tot onze nek in de schulden, op ons kleine landje, naast De Uithof, net buiten Zeist: een kaal weiland met een dikke treurwilg en een ex-ecstasy laboratorium.

Onze missie was – en is – juist om de wereld mooier te maken!

We gingen op ons landje gewoon maar aan de slag. Maakten een moestuintje, kochten wat kippen, legden een vijver aan, een bloementuin, plantten fruit enkruiden en leerden bijenhouden. Debora zei haar werk als apotheker vaarwel en schreef een stuk of 20 jeugdboeken. Michiel werkte als IT-architect. Samen voedden we 5 kinderen op. We verdiepten ons in de westerse spirituele traditie en leerden over mythen, archetypen en rituelen, over planeten en tarot en kabbala en gaandeweg ontdekten we wat we eigenlijk allang wisten: magie is niets anders dan werken met de patronen van de natuur.

Dus dat doen we. We leven met het land, we vieren de seizoenen, we maken muziek, we verkopen wat honing en we genieten de sterren van de hemel. Na tien jaar is het landje een magische plek geworden. Het is tijd om onze schatten met jullie te delen, dierbare mensen.

We maakten een website en een blog en we organiseren inspirerende dingen zoals verhalenavonden, mini-retraites en workshops. Debora’s artikelen verschijnen in uiteenlopende bladen zoals Bouillon Magazine en Onkruid. We geven soms advies aan bedrijven die begrijpen dat alles beter loopt als je met de natuur en de mensen meewerkt in plaats van er tegenin. Creatief, groen advies nodig? Wij verzinnen er iets op. En we maken een plan dat werkt.

ipa-cover-front-darkOns nieuwste gezamenlijke project. In Persephone’s armen. Na alle jeugdboeken schreef Debora een spannende roman vol magie, voor volwassenen, en Michiel gaf het boek uit.

Lees meer op de speciale blog van het boek.

 

 

Veel plezier op de website, Www.demagischebongerd.nl We  hebben de site aangelegd als een labyrint, omdat leven niet van A naar B loopt, maar via onvoorspelbare kwantumsprongen. Overal zijn verrassingen te vinden. Ga maar ontdekken.

We hopen je een keer te begroeten! En tot die tijd kunnen we elkaar volgen op twitter: @MagischeBongerd of op Facebook: www.facebook.com/DeMagischeBongerd .

ontdekdemagie_n

Als je het leuk vindt, schrijf je dan in voor de Inspiratiemail. Dan vallen we af en toe met de mail in huis.

2 thoughts on “Over ons

  1. How lovely to see the honey bees, and a picture of Pippa, appearing on Twitter this morning. I am fired up with ideas for a blog post on your garden! Just give me the nod – and it will be written!
    Ali
    xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>