Tarot: Ja-nee legpatroon

Vermetele Vrijdag, een kijkje achter de sluiers van het alledaagse: vandaag heel praktisch: met een handig tarot-legpatroon. Ik leerde het van Emily Peach.

Ja of nee?
Soms zit je met een vraag, waar je gewoon een ja of nee antwoord op wilt hebben. Krijg ik voor april een nieuwe baan? Vindt Joris me leuk? Kan ik het maken om die afspraak af te zeggen? Dit legpatroon is daar ideaal voor. Je krijgt bovendien een beetje uitleg: je ontdekt waarom Joris je niet ziet staan, wat je moet veranderen om die baan te krijgen en hoe die afspraak in het grote geheel past. Maar niet alle ja-nee vragen zijn geschikt.

Suède schoenen
Zal ik de nieuwe suède schoenen aandoen? Die vraag heeft uitleg nodig: wil je weten of het droog blijft zodat het suède niet lelijk wordt? Persoonlijk vraag ik dat liever aan de buienradar. Wil je weten of ze mooi staan bij je kleding? Dat kan de spiegel je beter vertellen van de tarot.
Nog een ongeschikte vraag: Past deze studie bij mij? Voor een cursus van een dagje kun je het legpatroon  prima gebruiken, maar voor een studie van vier jaar heb je het over een heuse carrièrewending. Daar zit zoveel aan vast, dat je echt wel iets dieper moet graven. Het legpatroon kun je gebruiken als (klein) onderdeel in je keuzeproces.

Het legpatroon is als volgt:
P is de persoonsaanduider,

1 is het antwoord: ligt de kaart rechtop, dan is het antwoord nee, ligt hij ondersteboven, dan is het ja.

2 en 3 zijn de redenen waarom het ja (of nee) is.

6 en 7 zijn de dingen die hadden moeten gebeuren om het anders uit te laten pakken.

4 en 5 geven inzicht in de innerlijke houding van de vrager ten opzichte van de vraag. Het gaat hier om overtuigingen en neigingen.

8 en 9 geven de gevoelens van de vraagsteller aan omtrent de vraag. Die kunnen tegengesteld uitpakken aan de houding: een vrager kan heel opgelucht zijn als een vraag met nee wordt beantwoord!

Controlevragen: belt Annemiek me morgen op?
Het is voor dit legpatroon verleidelijk om de kaarten te ‘wassen’ terwijl je de vraag stelt, om de eenvoudig reden dat dit het ‘ja’ antwoord bevordert. Doe dat alleen als je altijd zo te werk gaat. Aan tarot heb je niets als je de legging niet vertrouwt. Maar er is niets op tegen om te oefenen met controlevragen, waarop het antwoord ondubbelzinnig zal blijken. Kom ik dinsdag droog op school? Belt Annemiek me morgen op? Krijg ik in januari een nieuwe baan? Zit er dit jaar wéér zalm in mijn kerstpakket? Klopt het antwoord, dan bouw je vertrouwen op. Klopt het antwoord niet, dan kun je je afvragen wat er mis gaat en je werkwijze verbeteren.

 

Leer meer over de Tarot in de Turbo Tarot Training bij De Magische Bongerd


{Breng de magie in je leven}

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>