TAROT: 150 vergeefse sollicitaties

Treurig
Ik sprak mijn ex-collega die zonder werk zit. Terloops vertelde hij me dat zijn honderdvijftigste sollicitatie ook al was mislukt. Hij zat ermee, hij had schulden en het was  niet meer zo gezellig thuis. Ik had het vreselijk met hem te doen. Nu geef ik niet graag raad en hulp geef ik graag, maar alleen als erom gevraagd wordt; dat is een esoterische wet. En hij vroeg niets. Maar dit ging me zo aan het hart! Ik besloot een tarotlegging te doen, met de vraag of ik toch niet iets voor hem kon betekenen. Al was het maar om hem te inspireren…

Moest ik hem helpen, ja of nee? Het was een ideale vraag voor het ja-nee legpatroon.

Het antwoord van de tarot was een ondubbelzinnig Nee, met een heel rake kaart, vijf pentagrammen, heer van materieel gebrek.

Kaart 2 en 3 gaven de redenen aan, waarom ik hem niet kon helpen. Eerstens staat hij niet open voor hulp (8 zwaarden, hij heeft nogal vastgeroeste ideeën) en tweedens is de situatie instabiel (2 pentagrammen, heer van verandering).  Wie weet is er al een leuke baan onderweg. Misschien moet hij onverwacht op reis. Er is een flinke verandering op komst. Ik hoop ten goede!

Kaart 6 en 7 geven aan, wat  het makkelijker had gemaakt om te helpen: 6 pentagrammen, heer van materiële welvaart: Een man deelt rijkelijk uit van zijn schatten. De tarot had een punt; hoewel hij vriendelijk is, had ik hem nooit op betrapt op enig royaal gebaar. Gulheid,  zegt de tarot, als hij wat guller was geweest, wat goodwill bij anderen had opgebouwd, dan was het makkelijker geweest om hem te helpen. De Wereld was de andere reden: de ex-collega is iemand die veel gereisd heeft en zich opstelt als iemand die alles beter weet. Misschien had ik hem gemakkelijker kunnen helpen als hij niet de hele wereld in zijn zak had. De kaart ‘De Wereld’ zegt ook, dat ik niet de hele wereld op mijn schouders moet nemen.

Over mijn eigen houding (ik ben ten slotte zelf de vrager) doet de tarot een onthullend boekje open: gerechtigheid. Wie wind zaait zal storm oogsten… het is waar, zo redeneer ik, precies zoals Magiër, de andere kaart: je moet het heft in eigen hand nemen. Wie zonder succes honderdvijftig sollicitaties verricht, moet het misschien eens over een andere boeg gooien. Het is een moeilijke tijd, die vraagt om creativiteit en out of the box denken. De vraag is nu niet, welke baan voor zijn inkomsten gaat zorgen, maar wat hij een werkgever te bieden heeft dat uniek en onmisbaar is. Met andere woorden, waar zijn grootste geschenk ligt – voor een werkgever. Dat is de Magiër, die vindt zijn kracht.

En dat is precies mijn gevoel kaart 8 en 9 : Kracht en negen van staven, heer van grote kracht. Kracht en nog eens kracht. Bijzonder.

Waar ligt mijn eigen kracht? Ja. Daar moet ik eens over nadenken. In ieder geval niet in het mensen aan banen helpen. Hopelijk is mijn kracht het inspireren en inzicht geven. Daarom werk ik zo graag met de tarot, omdat je geen poezelige politiek correcte antwoorden krijgt, maar werkelijk inzicht, ook als het even een beetje ‘oeps’ voelt. Daar heb je tenminste iets aan.

Wil je weten wat de tarot jou voor inspiratie geeft? Bel Debora voor een afspraak: 06-19800643

Meer inspiratie voor stijlvol onafhankelijk leven?
Ontvang gratis de Inspiratiemail van De Magische Bongerd.

 

Related posts:

One thought on “TAROT: 150 vergeefse sollicitaties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>