Brandnetelthee

If you can’t beat them, eat them!

Door het late voorjaar, schieten nu ook de brandnetels de grond uit. In het bosje mogen ze staan, maar in de perken zijn ze niet welkom. Dit jaar pas ik een andere strategie toe om ze in toom te houden: ik maak brandnetelthee. Dat gaat zo: ik zet water op en trek dan mijn tuinhandschoenen aan en ga op zoek naar brandnetels. Ik pluk dan een stevig bosje en prop dat in een thermoskan. Het hete water erbij en je hebt een smakelijke en zeer gezonde thee, waar je lekker van door kunt drinken.

IMG_0834

59692_566773360037881_1751169561_n

 

 

 

 

Het grappige is dat mijn mindset totaal is veranderd. Ik wilt nu juist dat ze er zijn!. Maar helaas, ze groeien steeds verder weg, vanaf de keukendeur gezien. Het is verrassend hoe snel de perken brandnetelvrij zijn geworden. Ik gebruik het groene gedeelte, en in de perken verwijder ik het onderste stuk zo goed mogelijk. Daar hoeft het van mij niet zo nodig weer aan te groeien. In het bosje mag dat wel, voor een continue aanvoer van deze gratis groente. En wat nu als de brandnetel echt op is? Wel, dan hebben we nog de andere woekeraars: citroenmelisse, munt, dovenetel en zevenblad.

Ik noem ze echt geen onkruid meer: het zijn kruiden en ik hou van ze!

 Meer prikkelende perikelen? Ontvang de Hartslag van de Tempel van De Magische Bongerd

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>