Zinvol zonder kiwi

Zat ik net lekker aan de koffie, verdwaald in FB met ehm, inderdaad schuldig veel chocola, kwam er een Wijze Post langs: cocokiwiharten2
Waaat?
Een KIWI = wrang, groen, koud, rauw, zurig.
Chocola = zacht donker, zoet, smeltend, smullerig.
Ik mis iets.
Hoewel ik wel baal dat ik er weer een kilo bij heb gechocolaad.
Vooral omdat ik er net een paar kilo afgedanst had.
Maar een kiwi??? Seriously.Een ding had die KIwi-wijze wel door: als ik naar chocola snak, gaat het stiekem niet om de chocola. Dat weet ik ook wel. Als ik naar de chocola grijp, wil ik eigenlijk een massage en een heleboel knuffels, dan wil ik lieve armen om me heen op de bank. Dan wil ik een vriend die zegt laat maar lopen, die tranen. Dan wil ik een dekentje en een warm bad. Dan wil ik iemand die een ongelooflijk lief cadeautje voor me heeft, speciaal voor mij.
Dan wil ik gezien worden. Dat vooral.
Gewoon, omdat ik mezelf even niet meer zo zie.

Dus met dank aan de kiwi-wijze maakte ik een afspraakje om een middag op de bank te hangen in lieve armen, tussen de rendiervellen, waar ik opeens genoeg had aan thee-zonder. Ja, met die warme armen dus.
Dat kan niet, je moet werken! riep mijn verstand. Maar ik deed het lekker toch en het hielp. ZO fijn.

Dat is zingeving. Daar gaat de tempel ook over: zorgen dat dingen zinvol zijn. Soms diep en spiritueel en vaak juist heel aards.

Enne… wat heb jij EIGENLIJK nodig als je snakt naar chocola?

Meer over zinvol en zo: www.indetempel.nl

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>